مهم‌ترین عوامل تعرض و سوء استفاده جنسی از بچه ها چیه!

از قشنگ‌ترین پژوهش‌هایی که به تازگی خوندم مقاله دکتر مارک آسینک(Asink) و همکارانش از دانشگاه آمستردام بود. این پژوهشگرها دنبال این بودن ببینن“مهم‌ترین عوامل پیش بینی کننده احتمال تعرض  و سوء استفاده جنسی از بچه‌ها چیه!” و تو روند تربیت جنسی بچه‌ها به چه نکات مهمی باید توجه داشت!؟

‏برای رسیدن به جواب پژوهشگران طی یک فراتحلیل شروع کردن به بررسی مجموع مطالعات انجام شده تو حوزه سوء استفاده جنسی از کودکان و 72 پژوهشی که 765 پیش بینی کننده ریز و درشت درون فردی، بین فردی و محیطی و … اثرگذار بر احتمال مورد سوء استفاده قرار گرفتن بچه‌ها رو استخراج کردن.خروجی یافته‌ها نشون میداد؛ در کنار وجود عواملی چون؛ تنش و خشونت خانگی، وجود سابقه سوء استفاده جنسی در یکی از اعضای خانواده، وجود مشکلات جسمانی و روان‌شناختی در کودک، والدین و عوامل محیطی؛ مهم‌ترین ریسک فاکتور پیش بینی کننده احتمال سوء استفاده جنسی از یک کودک در آینده یه عامل خیلی واضحه!

تجربه قبلی کودک

و این یعنی؛ اگر به هر دلیلی کودکی یک بار مورد تعرض جنسی قرار بگیره، احتمال اینکه در آینده و در سنین بعدی مجدد از اون کودک سوء استفاده بشه به شدت بالا میره. پس به جای انکار تربیت جنسی و فرار از واقعیت‌های تلخ جامعه، بیشتر باید حواسمون رو به یه سری نکات ساده اما آگاهی بخش جمع کنیم.

چه نکاتی؟

 اجازه بدید 5 تا نکته کلی اما بنیادی رو امید امانی براتون بگه.

تربیت جنسی از همون سنین اولیه شکل میگیره. از همون لحظه‌ای که میخوایید پوشک بچه رو عوض کنید و این کار رو جلوی جمع انجام نمیدید، بچه رو آماده رفتن به توالت میکنید و جلوی جمع شلوارش رو پایین نمی‌کشید! و مدام هم یادآوری می کنید که غیر از پدر و مادر کسی حق نداره نواحی خصوصی بدن تو رو ببینه.

حفظ حریم خصوصی، مرز‌بندی و محافظت از بدن رو از همون سنین اولیه آموزش بدید؛ با رفتارهایی مثل؛ هیچ موقع بچه رو مجبور نکنید که به زور کسی رو ببوسه یا اجازه بده یه نفر اون رو به زور بوس کنه!. به بچه‌ها یاد بدید که اجازه بوس و بغل کاملا دست توئه و هیچ کس حق زیر پا گذاشتن‌ش رو نداره.

عمو رو ببوس! یه بوس به دایی بده، برو بغل پسرخاله و بشین و ماچش کن! یعنی رد شدن از حریم خصوصی. متناسب با سن و درک کودک هر ساله آموزش جنسی به بچه‌ها رو جدی بگیرید؛ از شروع نام‌گذاری‌های صحیح نواحی حساس بدن در قالب بازی و روی عروسک‌ها بگیر، تا پاسخ‌های علمی به سوالات کنجکاوانه بچه‌ها و رفع ابهام‌هایی مثل “مامان من چطور به دنیا اومدم!” و “چطوری رفتم تو دلت!” آگاهش کنید.

با ساختن یه رابطه گرم و صمیمی این فضا رو فراهم کنید که با وجود هر رفتاری “بی‌قید و شرط” دوستش دارید و تحت هر شرایطی هر حرفی رو میتونه باهاتون به اشتراک بگذاره و قضاوت نشه و تنبیه و نصیحت نگیره؛ “از چیزهای عجیب و غریب که ناخواسته دیده بیاد بگه، تا حرف‌ و خواسته‌های اطرافیان!

‏متاسفانه بیشترین تعرض و تجاوز و دست درازی‌های جنسی توسط اطرافیان نزدیک و گاها مورد اعتماد اتفاق میفته. حواس‌تون باشه بچه رو پیش کی می‌گذارید و چقدر ازش شناخت دارید!؟. این ماجرا هیچ ربطی هم به پسر یا دختر بودن بچه نداره!. هر دو جنس در معرض آسیب هستن و باید مراقب باشیم… و در نهایت مهارت “نه گفتن” رو به موازات درک بچه‌ها رو هر ساله تمرین کنید.

از نه به گرفتن خوراکی از دست غریبه‌ها. نه به همراهی و رفتن با غریبه‌ها واسه دیدن سگ، گربه و… نه به دست زدن به نواحی حساس و اندام‌های خصوصی‌ش!

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *